Pilates İle İlgili Doğru ve Yanlışlar
Popülerliği her geçen daha da artan pilates hakkında herkes az çok bilgiye sahiptir. Ancak bu durum aslında maalesef bilgi kirliliğine de yol açmaktır. Pilates hakkında doğru bilinen ancak yanlış olan 3 durumu sizler için ele aldım.
Yoga Yapmak Migrene İyi Gelir mi?
Sıkıcı şehir hayatı, yoğun geçen bir gün, dünden kalan uykusuzluk ve hayatınız hakkında sürekli düşünme sonucu ortaya çıkan kabus; Migren.
Çocuk Yogasının Faydaları Nelerdir?
Çocuk yogası, yoga pozlarının veya asanaların çocuklar için uyarlanmış ve çok daha zevkli haline denir. Çocuklarımız için yoganın birçok faydası vardır. Uzmanlar tarafından özellikle öğrenme ve gelişme çağındaki çocuklar için önerilir.
Hamilelik ve Yoga
Hamilelik döneminde yoga yapmak, hem gebelik döneminde hem doğum sırasında hem de doğum sonrasında size birçok avantajı beraberinde getirir. Hamileler için özel olarak seçilmiş yoga pozları sayesinde huzurlu bir doğuma hazırlanabilirsiniz.
Evde Spor Yapmanın Faydaları Nelerdir?
Normal olarak adlandırdığımız zamanlarda pilates, yoga ve diğer iyi yaşam grup derslerine katılan bizler, bunun eksikliğini yaşamamak istiyoruz bir yandan. Yogaila sayesinde evden grup derslerine katılabileceğinizi hatırlatarak evden grup derslerine katılmanın önemini özetlemek istiyorum.
Surya Namaskara - Güneşe Selam
Hindistan geleneklerine ait güneşe selam, güne daha pozitif ve enerjik başlamanızı sağlar, vücudunuzu ısıtır ve zihninizi canlı tutar. Güneşe selam egzersizlerinin nasıl yapıldığını sizler için derledik. Keyifli okumalar!
Uyku Meditasyonu Nedir?
Uyku problemi, hayatımızda karşılaştığımız sağlık sorunlarının temelini oluşturmaktadır. Migren, psikolojik sorunlar, kilo kaybı ve konsantrasyon zorluğu gibi sorunların ana sebepleri arasında uykusuzluk yer almaktadır.
Meditasyon ve Yoga İle İlgili Kitaplar
Yoga, meditasyon veya farkındalık gibi konuları öğrenebileceğiniz, kendinizi geliştirebileceğiniz ve tüm bunları yaparken aynı anda çok da keyif alabileceğiniz kitaplar önermek istiyoruz sizlere...
Ashtanga Açılış ve Kapanış Mantraları
Ashtanga yogaya başlamadan önce ve bitirdikten sonra mantralar söylenir. Mantranın kelime anlamını, açılış ve kapanış mantrasını ve de bunların anlamlarını yazımızda bulabilirsiniz. Keyifli okumalar!
Meditasyon Türleri Nelerdir?
Hepimiz hayatımızda zor günler geçirebilir, hatta geçiriyoruz da diyebiliriz. Günlük hayatta karşılaştığımız problemler ve sorunlar bizi oldukça rahatsız eder. Bu problemlerin üstesinden gelmek için size muhteşem bir önerimiz var; Meditasyon. Kendi içinde birçok türlere ayrılan meditasyonu sizler için ele aldık…
Pitta Mevsimi: Yaz! Beslenme ve Egzersiz Önerileri
Ayurveda'yı ele aldığımız serimize hız kesmeden devam ediyoruz. Bu hafta Pitta Doşalar için bazı beslenme ve egzersiz önerilerimiz var. Keyifli okumalar!
Benim Yogam: Mindfulness Yoga
İnsan, yaşamında aldığı kararlar ve bu kararlar sonucu hareket geçerek hayatını değiştirebilir. Mindfulness yogaya dair birçok bilgiyi bu yazımızda bulabilirsiniz. Keyifli okumalar!
Meditasyon ve Deneyimler
Meditasyon tekniklerinin aslında hayatımızın bir parçası olduğunu ve günlük yaşantımızda karşılaştığımız durumların benzeri olduğunu bilerek meditasyon yapmak, istediğimiz ve arzuladığımız huzura bizi daha rahat ulaştıracaktır. "Kendini bilme" yolculuğunuzu daha verimli ve anlamlı getirebilirsiniz.
Mindfulness ve Şefkat
Farkındalık yolcuğumuz zihnimizin berraklığı kadar kalbimizin sıcaklığını da içerir. Sanki hem ışık hem de ısı yayan bir lamba gibi bilgelikle aydınlanan yolumuz şefkat ile beslenmektedir.
Pratikte Varoluş Döngüsü
İnsan olarak zihin - beden organizmasıyız ve 5 temel duyuya sahibiz. Bu 5 temel duyu sayesinde çevreden aldığımız verilerle bedensel duyumlar oluştururuz. Örneğin bir kuş sesi duyduğumuzda hoşumuza gitmesi, korna sesi duyduğumuzda irkilmemiz gibi... Bu bedensel duyumlara kaçınma ve arzulama tepkisi verdiğimizde davranışlar, bağımlılıklar, alışkanlıklar ve kişiliğimiz oluşur. Aslında bir nesneye değil o nesnenin yarattığı bedensel duyuma bağımlı olmuş oluruz. Sigaraya değil sigara içerken hissettiğimiz duyguya bağımlı olmamız gibi... Bunu davranışçı psikolojide ödüle dayalı öğrenme süreci açıklar
Ayurvedik Beden Tipi: Doşa'ya Uygun Beslenme ve Egzersizler! Ayurveda II. Bölüm
Ayurveda'yı ele aldığımız serimizin 2. bölümündeyiz. Bir önceki bölümde Ayurveda ve evreni oluşturan elementler hakkında bilgi vermiştik. Bu bölümde ise "Doşalar" ve onlara uygun beslenme ve egzersizler önerilerinden bahsedeceğiz. Keyifli okumalar!
Ayurveda Nedir? I. Bölüm
Ayurveda, Hint kültürüne dayanan ve kökü bin yıllar öncesine dayanan komple bir şifa sistemidir. Sadece iyileştirici gücü ile değil, bir hayat biçimi olarak ele alınır. Ayurveda'yı 4 bölüm olarak ele alacağız. Bu ilk bölümü Ayurveda 101 olarak adlandırıyoruz.
Bedenimize Sızan Duygular
Yaşamın anlamı duygudur. Duygu, yaşamın varoluşundan bu yana sürekli kendini yeniler ve insan hayatındaki rolünü büyütür. Hayatımızın her anında yanındadır, bize bazı konularda olumlu anlamda yardım etse de bazı konularda ileride pişman olacağımız kararlar aldırabilir. Duygunun bedenimize sızmasına izin verin, onu dinleyin...
Hayallerini Sulamaya Devam Etmelisin!
Bambu Ağacının hikayesini bileniniz var mı? Hayatın engelleri ile başa çıkmak bazen zor olabiliyor. Vazgeçmeyi düşündüğünüz anlarda, sabrınızın sonuna geldiğiniz anlarda aklınıza bu hikayenin gelmesini ve size umut aşılamasını diliyorum.
Dil ve Gerçeklik Üzerine
Karanlığı kötü ve aydınlığı iyi olarak sınıflandıran zihnimizin kapısından lütfen içeri buyurun. 4,5 milyar yıl öncesine küçük bir yolculuğa hazır mısınız? Klasik fakat insanın içini rahatlatan bir cümle ile sizi karşılamak isterim “Merak etmeyin, kısa sürecek.”
Yoga’nın Tarihçesi ve 8 Basamağı
Yoga, zihin, beden ve ruhun bütünlüğünü sağlamak ve sağlığını korumak için bulunmuş bir bilim, felsefe dalı, bir öğretidir.
Yin Yoga Nedir? Neden Yapmalıyız?
Yin Yoga, orijinal Hatha Yoga geleneğinin bir parçası olup Çin kökenli Taoist çalışmaların ve Batı biliminin etkilerinin harmanlanarak ortaya koyulduğu bir yoga biçimidir.
Taşınma Sürecinde Yapabileceğiniz Egzersizler
Taşınmak, yeni bir başlangıç yapmak çok güzel ancak süreci az biraz zorlu ve sıkıcı. Deneyimimi ve bu süreçte yapabileceğiniz egzersizleri derledim!
Hayatımızda Neleri Biriktiriyoruz?
İçsel bir arınma ihtiyacım gelişti… İlk olarak giysi dolabımdan başlamaya karar verdim…Gardırobumun karşısına geçtim ve uzun uzun seyrettim, sadece inceledim…
Yoga Hakkında Merak Ettikleriniz
Yoga nedir?, neden yogaya başlamalıyım?, illaki felsefesini öğrenmek zorunda mıyım?, kendi kendime öğrenebilirmiyim?, yoganın zayıflatıcı etkisi var mı? sorularına gelin beraber bakalım.
Mindfulness ile Tanışma Fırsatı
Mindfulness ile içsel ve dışsal tecrübelerimizden bir adım geri çekilmeyi öğrenebilir, kendimizi yargılama veya reaksiyon verme gibi alıştığımız kalıplardan özgürleşebiliriz.
Çünkü Şükran Dolu Bir Kalp, Mucizeleri Çeker!
Kendinizi herhangi bir konu hakkında endişelenirken buldunuz mu ve endişelenmenin bu durumu değiştirmeyeceğini bildiğiniz halde endişelenmeye devam ettiniz mi?
Yoga Yolunda – Temel Amacı ve Yararları Nedir?
Milattan binlerce yıl önce ortaya çıkmış olan yoga’nın yıllar içerisinde bir bilim ve felsefe olduğu kabul edilmiştir.
Korona Günlerinde Neden Yoga Yapmalıyız?
Belirsizlikler çığ gibi büyürken dünyanın önde gelen okullarından Harvard Üniversitesi, tüm öğrencilerini bu ölümcül virüsle savaşmak için her gün yoga yapmaya çağırdı. Peki ama neden?
“Yapamayacağın Hiçbir Şey Yok” Tao Porchon-Lynch
Bugün sizlere 6 yıl önce İnternette TEDx etkinliklerini izlerken karşıma çıkan ve hayata olan bakış açısı, tutkusu, azmi ve kalbinin tüm güzelliği ile muhteşem bir kişiden bahsedeceğim.
Adım Adım Yoga
Merhaba herkese, sizlere bu yazımda yoganın hayatıma nasıl girdiğini ve neleri mümkün kıldığından bahsedeceğim.